collage1

collage1

woensdag 9 juli 2014

Jane

Hallo allemaal.
Zoals de titel van dit blogje doet vermoeden, heb ik mijn Dear Jane quilt weer opgepakt. Ik heb het al eens eerder gezegd, als een werkstuk lang stil gelegen heeftt, dan is het net of je aan iets nieuws bent begonnen. En het is echt waar. Ik heb nu 10 rijen aan elkaar en de punt blokken ook tot zover er aan gezet. Het begint al echt wat te worden zo. Nu ben ik bezig de laatste 3 rijen te tekenen en van stof te knippen. Ik doe ze dan per blokje in een fotomapje zodat alles mooi bij elkaar blijft en het gemakkelijk mee kan met vakantie. Zo maak ik na iedere rij de puntblokken voor de bovenkant, links en rechts. De onderste puntblokken en de hoek blokken maak ik dan als laatste. Ik ga niet zeggen dat ik er bijna ben, maar het schiet op.


Volgens mij is het ook alweer een poosje geleden dat ik iets heb laten zien van de Aunt Millies Flower quilt. Dit is een volledig geappliqueerde quilt die ik met behulp van freezer paper met de hand maak. De eerste 2 blokken heb ik al eens laten zien. Blok 3 en 4 zien jullie nu. Het is een heel intensief werkje, maar heerlijk om te doen.

Ziet er gezellig uit toch. Wil je de andere 2 ook zien klik dan in de lijst met labels op Aunt Millies Flowers en je komt in het bericht waar ik de andere 2 blokken laat zien.
Van de Jubileum Sampler die ik van de Stitch Cottage binnen kreeg zijn nu 5 blokken klaar. Ik wil hiervan nog een aantal tekenen en dan meenemen met vakantie.


Dit zijn blok 3, 4 en 5. Blok 6 is nu in de maak en bijna klaar. Dan ben ik op de helft en volgen de randblokken en de sashings. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte. 
In juni heb ik ook weer meegedaan aan de Kunst en Tuinen route en aan de Hobby markt van Wervershoof. Beiden dagen waren weer erg gezellig en ik heb weer heel veel nieuwe mensen ontmoet.






Volgens mij zeggen deze foto's genoeg. 

Ik wens jullie allemaal een heerlijke creatieve zomervakantie en tot blogs.
Groeten Annet

4 opmerkingen:

  1. Hallo Annet,

    dein DJ wird traumhaft schön...er sieht nun schon klasse aus...und die neuen Blöcke sehen super aus!

    LG Klaudia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk allemaal. Ik kende de hobby markt in Wervershoof niet. Ik zal hem volgend jaar in de kalender opnemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gezelligheid en vrolijke kleuren zo bij elkaar. Mooi ook die Aunt Millie bloemen! En vind ik zomaar een andere Jubileum Sampler Bommer! Moet zelf er nog aan beginnen, druk als ik ben met andere wips tot affo's maken.... Het blijft alrijd inspirerend creaties van andere quilters te zien en er over te lezen! Hartelijke groetjes, Liset

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, wat wordt je D.Jane mooi!!!!!!
    Echt een groot werk, maar straks kun je genieten!!!!!!

    Creatieve groet,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen