collage1

collage1

woensdag 30 december 2015

17 maanden later........

Een ieder die mijn blog volgt, of hebben gevolgd, zullen in de gaten hebben gehad dat ik mijn laatste blogje heb geschreven op 9 juli 2014. Ruim 17 maanden geleden dus. De reden hiervoor is dan ook dat ik de moed en energie niet meer had om dit bij te houden. Ik was zelf niet ziek, maar wel ziek van verdriet. Heel....veel.... verdriet. Op 3 september 2014 heeft mijn broer, op 46 jarige leeftijd, besloten niet meer verder te willen leven. Jullie begrijpen dat mijn, en onze wereld op dat moment volledig instortte. Dan interesseert je heel veel niet meer en zeker het bijhouden van een weblog komt dan op de laatste plaats. Het is een proces waar je in zit. Een periode dat je alles maar over je laat komen.
En, zoals mijn zus zei: "Zo rauw voelt rouw".
Nu, na het lezen van facebook linkjes, die verwezen naar een weblog, kreeg ik weer de zin om weer wat te schrijven. In de tijd die achter ons licht heb ik niet echt stil gezeten.

1865 jubileum sampler
Ik heb de 1865 jubileum sampler afgemaakt en mijn mandjes quilt schiet ook al lekker op. deze ligt nu wel even stil omdat ik eerst moet herstellen van een pees ontsteking in mijn schouder.
Eind oktober zijn we naar de OEQC geweest in Maastricht en heb ik weer heel veel moois gezien. Al viel het mij wel op dat er veel minder met de hand wordt gewerkt. Natuurlijk gaat het met de machine veel sneller maar ik vind het heel belangrijk dat het ambacht in stand wordt gehouden. Ik blijf dus lekker met de hand werken met zo af en toe een naaimachine werkje. Maar iemand die graag met de machine werkt moet dat vooral blijven doen. Volg hierin je hart en doe wat je het leukst vind.
Verder heb ik een nieuw atelier gekregen. DS heeft het nest verlaten en ik heb zijn kamer betrokken. Deze ruimte is wat groter en een trap lager is ook wel prettig . Op 17 oktober is er een ware opening geweest waarbij mijn reclame bord is onthuld. Dit werd gedaan door onze kleindochter Anna die alweer 2 jaar is geweest. Een schat van een kind, maar dat zeggen natuurlijk alle oma's. En om hier even op door te gaan, Anna krijgt in juni een broertje of een zusje. Dit geeft allemaal weer heel veel vreugde in het leven.Zijn jullie al op de hoogte van de challenge 365 quilt blocks? Dit is overgewaaid vanuit Australië. Je krijgt hiervoor vanaf 1 januari 2016 iedere dag een quiltblok toegestuurd via facebook en/of de mail. Klik hier.365challenge.com.auNa 365 dagen heb je dan een prachtige quilt. Er zijn al heel veel deelnemers van over de hele wereld en diverse quiltwinkels hebben prachtige stof pakketten samen gesteld. Zelf ga ik de blokken opslaan en ga ik zoveel mogelijk werken uit mijn eigen stof voorraad. Wanneer ik hieraan ga beginnen weet ik echt nog niet. Ik heb me voorgenomen om van een aantal UFO'S, AFO'S te maken.
Of dat gaat lukken, dat merken we later wel weer.

Dit was mijn eerste en gelijk laatste blogje van 2015. Ik hoop in 2016 meer van me te laten horen.

Groeten en een goede jaarwisseling, Annet


6 opmerkingen:

 1. Pff heftig hoor. Fijn om weer wat van je te lezen. Ik ben benieuwd naar je 365 dagen challenge. Ik vind dat een ware uitdaging. Fijne jaarwisseling en groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een zwaar jaar voor jullie. Je krijgt aardig wat voor je kiezen! Fijn dat je weer energie terugkrijgt en dat je de rust kon vinden om wel door te gaan met quilten.
  Sterkte met de challenge! Ik doe niet mee maar ben wel geïnteresseerd dus ik volg je graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het bloggen nu weer lukt na al jullie verdriet! Hopelijk kun je je optrekken aan de komst van een nieuw kleinkind! Sterkte en succes met de handwerkplannen.

  BeantwoordenVerwijderen

 4. شركة المثالية للتنظيف

  شركة المثالية توفر علي ربة المنزل عناء التنظيف، والمواظبة علية بإستمرار، خصوصا وأن ربة المنزل الآن يكون عليها مهام كثيرة شاقة ولا يكون لديها مساحة من الوقت للقيام بمهام التنظيف، وليس فقط التنظيف هي من مهام الشركة بل أن الشركة أيضاً تُقدم مجموعة مُختلفة من الخدمات الأخرى التي تخدم راحة عُملائها، بالإضافة إلي تقديم مُستوي عالي من الكفاءة في تنفيذ الخدمة. خدمات شركة المثالية: ولأن شركة المثالية تقوم علي راحة عُملائها في تقوم بتوفر مجموعة مُختلفة من الخدمات مثل: • تنظيف الستائر. • تنظيف المفروشات. • تنظيف السجاد والموكيت. • تنظيف الكنب. • تنظيف المجالس. • مُكافحة الحشرات. • رش مُبيدات. • تسليك مجاري. حيثُ أن لدينا مجموعة من أكفأ العمُال والأيدي العاملة، بالإضافة إلي اننا يوجد ليدنا أحدث أنواع الأجهزة والماكينات التي تُساعدنا في عملنا، بالإضافة إلي أن المساحيق المُستخدمة في عمليات التنظيف نقوم بإستيرادها من الخارج، وهي مُصرحة من وزارة الصحة ولا ضرر عليها. كما أن شركة المثالية تستقبل تليفونات عُملائها علي المدار اليوم لإستقبال طباتهم وإستفسارتهم بإستمرار. عزيزي العميل نُحاول أن نوفر لك جميع ما تحتاج إلية، علاوة علي ان أسعارنا لا تقبل المُنافسة.

  BeantwoordenVerwijderen