collage1

collage1

woensdag 16 januari 2013

Alle huizen op een hoop

Ja hoor, het is zover. Alle huisjes zitten aan elkaar en de randen zitten er omheen. 

 
Toen kwam de grote klus van het sandwichen. Maar omdat mijn conditie nog beneden alle pijl is, moest ik daar een andere oplossing voor zoeken. Ik zag mezelf nu niet uren over de grond kruipen. Dus het grote world wide web geraadpleegd en op You Tube vond ik al snel dit filmpje. Dus mijn DH om 2 lange latten uitgestuurd en het avontuur kon beginnen. Eerst natuurlijk uitproberen met een kleinere quilt voordat ik aan het grotere werk begon. Na 1 1/2 dag was de klus geklaard en kon het doorpitten beginnen. Dacht ik!!! Helaas het was niet helemaal goed gegaan. Aan de onderkant van de quilt was de achterkant stof op 2 plaatsen dubbel gegaan dus dat moest over. Pech, pech, niet leuk. Bij grotere quilts is het mij dus niet goed bevallen. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat ik iets niet goed gedaan heb, maar voor mijn volgende grote sandwich project wil ik toch wel graag dat DH een frame voor me maakt. Hoe dat in zijn werk gaat, dat zie je hier. Maar goed, dat is van later zorg. Ik ben dus begonnen met doorpitten. Als eerste het grote huis. Ik doe alles in de naad en heb het hele huis gedaan. Daarna ben ik begonnen met de kleine huisjes en wilde hiervan alleen de contouren van het huisje en langs de sashings. Na 2 huisjes kwam ik er achter dat dit een mega project zou worden en daar had ik even geen zin in. 's Nachts er bijna niet van slapen natuurlijk, maar na dit bekende nachtje toch besloten om de 2 huisjes uit te halen.Nu quilt ik alleen in de naad langs de sashings zodat je aan de achterkant een blokmotief krijgt. Het voordeel hiervan is dat je 5 lange rijen gelijk kan doen en dat je die hele hoop huisjes niet telkens hoeft te draaien. Het blijft nog wel een hele klus maar meer te overzien. Ondertussen heb ik al een beurse rechter middelvinger (ik ben links) maar een kniesoor die daar op let. Het zal vanzelf eelt worden. Ook heb ik het middendeel klaar van de quilt die "fleurie" gaat heten klaar.De randen die hier aan komen worden samengesteld uit verschillende stroken stof. Deze moet je dan in driehoeken snijden en 2 driehoeken aan iedere kant zorgen ervoor dat de quilt vierkant wordt en het middendeel op z'n punt staat. Kunnen jullie het nog volgen? Zo niet, dan moet je maar wachten op de foto van het eindresultaat. Doordat ik door de longembolie niet zoveel nog kan heb ik wel lekker veel tijd om hier allemaal aan te werken. Zo heeft ieder nadeel een voordeel.
Verder was het plaatsen van foto's in dit blogje een probleem. Ik hoor er meer mensen over, maar ik heb de foto's kunnen downloaden met Google Chrome. Ook dat lukte niet in 1 keer  maar met het nodige geduld is het dan toch gelukt. Ik hoop dat dit in het vervolg beter zal gaan.

Ik wens iedereen nog een goede week.
Groeten Annet

5 opmerkingen:

 1. Ai dat is jammer dat het dubbelen over moest. (Ik heb er ook een tutorial van gemaakt op een extra pagina op mijn blog, ik zet de stof eerst met tape vast aan de latten om scheef gaan en verschuiven te voorkomen.) Misschien lukt het je de volgende keer wel want je moet er misschien nog even handig mee worden, zeker bij een grote quilt. Het is in elk geval veel fijner dan over de grond te kruipen... Veel plezier bij het doorpitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh nu vergeet ik nog te zeggen dat je huizenquilt erg mooi is geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk zeg. Ik zou niet de moed om er aan te beginnen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Annet wat is je quilt mooi geworden echt eer van je werk.En wat een pech bij het dubbelen van je quilt.Gisteren heb ik er ook een gedubbeld en dat doe ik gewoon op tafel is nog nooit verkeerd gegaan gewoon eerst alles in het midden op de tafel en de randen die er dan naast hangen zijn zwaar en die houden dan de stof en tussenvulling strak.Dan doorrijgen en voorzichtig eerst de ene kant weer midden op tafel trekken en rijgen en dan de laatste kant erop.Is altijd zo gepiept.Misschien voor de volgende een optie?Je nieuwe quilt fleuri word ook weer prachtig.Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je huisjesquilt is prachtig!!! En doorzetten is de boodschap. Je bent goed bezig. Proficiat! Zelf behelp ik mij met een tafel en tape en spuitlijm op de hobs.

  BeantwoordenVerwijderen