collage1

collage1

zaterdag 16 juni 2012

Kunst en tuinen route

Wat heeft het vannacht veel en hard geregend zeg. En dan wetende dat vandaag de kunst en tuinen route is, dan lig je niet zo lekker in je "mandje". Zijn alle voorbereidingen dan voor niets geweest? Om 8.15 uur moest en zou ik naar beneden om op buienradar te kijken wat het weer verder vandaag zou worden. Gelukkig, na 10.00 uur wordt het droog!! Nog even terug om  lekker wakker te worden waarna de dag kon beginnen. Om 9.15 uur kwam het mailtje met de bevestiging dat alles gewoon door gaat. Later werd het prachtig weer dus dat was helemaal super.


 De kunst en tuinen route wordt georganiseerd door de Gereformeerde kerk en het was de eerste keer dat ik hier aan mee ging doen, en ook nog in onze eigen tuin. Hoeveel mensen  deze route hebben gedaan weet ik niet, maar bij mij zijn  ongeveer 20 mensen geweest. Ik vond dit wel een beetje tegen vallen maar de gezelligheid was er niet minder om. Omdat Andijk een lang gerekt dorp is, lagen de adressen waar iets te zien was ver uit elkaar wat waarschijnlijk de reden was waarom er zo weinig mensen zijn geweest. De meeste mensen gingen op de fiets en met de stevige bries die er vandaag stond, moet je heel hard werken om al de 29 adressen te kunnen bezoeken. Mijn bezoekers waren wel heel erg positief over mijn werk en ik moet zeggen "dat streelt mijn ego". Niets is zo leuk om zoveel complimenten te krijgen. Ik kreeg vooral vaak te horen: "Doe je alles met de hand?" Ja, in deze snelle tijd doe ik (bijna) alles met de hand. Je hebt een klein handwerkje op schoot en het geeft heel veel rust. Ik ben iemand van de perfectie en met de hand krijg ik puntjes en hoekjes veel mooier op elkaar.
Misschien ben ik wel een beetje te streng voor mezelf, maar daar kan ik niets aan doen. Als het niet mooi aan elkaar zit zie ik dit steeds en daar erger ik mij dan weer aan.


Aanstaande week staan er nog meer leuke dingen in mijn agenda. Woensdag ga ik de zomercursus doen van Veltrop. We gaan dan werken met een Jelly rol of een Bali pop. Ik heb gekozen voor een Bali pop. Mijn keus is gevallen op de Zinfandel. De paars - lila tinten gecombineerd met groen zijn helemaal mijn smaak en passen goed in ons huis. Daarna, donderdag, gaan mijn DH en ik een ballonvaart doen. Een lang gekoesterde wens van DH die eindelijk in vervulling gaat. Nu maar hopen dat het weer goed is, anders wordt het afgeblazen. Dit horen we pas donderdag middag, dus dat is nog even afwachten. Ook staat er een minder leuk agenda punt gepland. Vrijdag ochtend naar de tandarts voor het vullen van een gaatje en het repareren van een kies waar een stukje vanaf is gebroken. Bah, wat is dat toch met die tandartsen dat de meeste mensen hier tegenop zien?
Maar ach, het wordt vanzelf weer zaterdag en dan ga ik mij weer voorbereiden voor de hobbymarkt van zondag bij molen "De Hoop" in Wervershoof. Natuurlijk lezen jullie daar meer over op mijn volgende blogje.


Ik hoop dat iedereen een leuke week tegemoet gaat. Volgens buienradar komt het mooie weer deze kant op. EINDELIJK.

Groetjes Annet

2 opmerkingen:

  1. Leuk Annet dat ik ook even een kijkje in je achtertuin kon nemen :)
    Veel plezier donderdag in de lucht !!

    BeantwoordenVerwijderen