collage1

collage1

vrijdag 13 juli 2012

Bijna vakantie

Na een kleine "Blog stilte" nog even een berichtje voordat we op vakantie gaan. Aanstaande donderdag, 19 juli, vertrekken wij met onze "sleurhut" naar Helvoirt in Brabant. Daar blijven we 12 dagen. Daarna gaan we nog 11 dagen naar Wellerlooi in Limburg. Als we daar zijn willen we graag naar de Floriade. Op beide locaties willen we ook gaan fietsen en wie weet, nog een leuke quiltwinkel bezoeken. Verder zien we wel wat we zoal tegen komen. We maken meestal geen vaste plannen.  Niets moet alles mag.
In de afgelopen tijd is er best veel gebeurd in ons gezinnetje. Bart is nog steeds heel erg ziek na een chemo kuur. Zo erg zelfs dat hij, na de derde kuur, opgenomen moest worden. Natuurlijk is het allemaal om best, maar om er als moeder bij te staan ontzettend hard en frustrerend. Je wilt dit niet voor je kind! We hebben het hier dan ook allemaal erg moeilijk mee.
In juni heb ik de zomercursus nog gedaan van Veltrop in Grootebroek. We hebben daar gewerkt met een Jelly roll of Bali pop.  Zelf heb ik gekozen voor de Bali pop omdat dat altijd van die prachtige stoffen zijn met mooie kleuren en dessins. Het was een hele gezellige dag die ik niet had willen missen. Al zal je het alleen daar maar voor doen. Daarnaast heb ik de bloemen quilt van de cursus van Greetje Hein weer opgepakt. Alle bloemen liggen nu op de ondergrond en ben ik begonnen met vast zetten. Hoe het totaalplaatje er uit komt te zien zit al wel in mijn hoofd maar dat wil niet zeggen dat het ook zo wordt. Het kan nog alle kanten op.


In het eerste weekend van mei zijn we ook met de caravan weg geweest, en toen bedacht ik me dat de tafel in de caravan nog wel een kleedje kon gebruiken. Thuis heb ik stofjes bij elkaar gezocht en ben driftig begonnen. Ik ben nu aan het door quilten, maar ik denk niet dat ik het af krijg voor aanstaande donderdag. Dus mag hij eest nog even te pronk hangen in huis en volgend jaar met de caravan mee.


 Ook de huisjes nemen in aantal toe. Het grote huis is bijna klaar en als die er tussen zit komt er weer een foto update op mijn blog.
Dan wens ik iedereen die nog vakantie moet krijgen, thuis of op reis, een hele goede tijd. Ik hoop voor iedereen met goed weer. Eens komt er toch nog wel een beetje zomer? Volgens buienradar wordt het na het weekend van 21 juli beter weer. Maar........... eerst zien, dan geloven.

Groetjes en tot na de vakantie,
Annet

3 opmerkingen:

 1. Ellen Smit-van der Hoeven13 juli 2012 om 16:10

  Hallo Annet,

  Ik heb je advertentie gelezen in de Andijker en woon in dezelfde wijk. Sterker nog, ik herken je gezicht van de DEKA. Zo zie je maar weer dat er achter elk gezicht weer een heel verhaal schuilt. Wat maak je een prachtige dingen. En hoe persoonlijk is je blog.
  Ik ben ook een textielgek. In de omgebouwde garage heb ik mijn bescheiden atelier ( atelier "de Merel") en geef ik al jaren les in het Speciaal Onderwijs. Jawel; textiel. Mijn opleiding was meer kunstzinnig dan technisch en mijn werk op school is meer coaching dan puur het textiele. Het vak is een middel en niet het doel op zich. Maar het is natuurlijk een zegen om met je hobby je bestaan te verdienen.Ik doe het elke dag met veel plezier, al 18 jaar.
  Ik woon nog niet zo heel lang OP Andijk en ik vind het leuk om eens bij jou te komen werken, want je bent mijn absolute meester in het Quilten.Bovendien lijkt het mij gezellig.
  Naar aanleiding van je advertentie leek het mijn vriendin en mij leuk om mee te doen aan de workshop vliesofix op 10 november. Heb je nog plek voor 2?
  Wij heten; Janet van de Zande en Ellen Smit.
  Ik wens je een goede zomer.
  Je kunt mij ( Ellen) berichten per email: lapwings2003@yahoo.com en anders loop ik wel een keer aan in september.Ik heb het krantenbericht bewaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Annet,een hele fijne vakantie!
  'kHoop voor jullie,dat het met je zoon goed komt.
  Moet hij nog veel chemo hebben? Sterkte hiermee.
  Dat jullie maar kunnen genieten en uitgerust terug komen.
  Sterkte.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens je een goede vakantie, dat je kracht mag opdoen om er weer tegenaan te gaan. Mooi weer zal helpen, wens je graag zon toe de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen