collage1

collage1

zondag 11 maart 2012

Een AFO op de tentoonstelling.

Misschien denk je nu: Wat een gekke titel. Maar ik ga het uitleggen. Een poosje geleden werd ik gevraagd mee te werken aan een quilt tentoonstelling in de Kapel in Andijk. De Kapel is de kerk van de Hervormde gemeente van Andijk en Wervershoof. In de Kapel worden ook wel culturele activiteiten gehouden en om dit meer te promoten is deze quilt tentoonstelling gehouden.
Voor mij was het een mooie gelegenheid om van een UFO een AFO te maken. Ik moest alleen nog een stuk rand doorpitten en dan kon de afwerk bies er langs. En het is gelukt. De quilt van de vervolgcursus hing mooi te zijn in de kerk

De vervolgcursus quilt waarbij je 4 nieuwe technieken leert.

Vervolgens heb ik gelijk de volgende UFO tevoorschijn gehaald zodat ik daar ook weer verder mee kan. Daar moet nog wel het een en ander aan gebeuren, maar ook dat gaat helemaal goed komen. Als je eenmaal begint met afmaken geeft dat wel een zetje in de goede richting naar andere UFO'S toe. Want net als zovele anderen heb ik ook de nodige UFO'S liggen. Oh ja, even vertellen wat een UFO is. Dit is de afkorting van Un Finshed Object, dus de niet afgemaakte projecten. De volgende is een patroon van Be Colorfull van Jacqueline de Jong, en het is het patroon Dutch Tressure. Een prachtig patroon, maar ik vind hem lastig om op de naaimachine te doen. 

Maar goed. De tentoonstelling was een succes. Er zijn voldoende mensen geweest en iedereen was enthousiast. Natuurlijk spreekt het een je meer aan dan het ander, maar het was heel erg leuk met goede reacties. Voor mijzelf is het ook een goede dag geweest. Er waren verschillende mensen die belangstelling hadden voor een cursus of een workshop. Dit geeft mij een enorme kick en ik kan je vertellen, dat voelt heerlijk.
 De foto's hierboven geven een impressie van de tentoonstelling en de foto hieronder zijn de deelnemers van de tentoonstelling.

v.l.n.r. Jelsje Smeenk, Ida Hulzebos, Anneke Schenk,
Annet van Kampen en Dirma mantel

Ik vond het allemaal heel erg gezellig en wat mij betreft tot de volgende keer.

Groeten en een prettige week, Annet


2 opmerkingen:

  1. Hoi Annet, leuk om jullie allemaal even op foto te zien :))
    De quilts zijn ook allemaal zeer de moeite waard. Geweldig voor de bezoekers om zoveel moois te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoopte al op een stukje op je blog over de expo. Ik had erg graag even komen kijken naar wat er gemaakt wordt in mijn geboortedorp maar kon het echt niet redden qua tijd. Ik hoop maar op een volgende expo!

    BeantwoordenVerwijderen