collage1

collage1

vrijdag 30 maart 2012

Achtbaan


Nee, we zijn niet naar een pretpark geweest. Maar om in een achtbaan terecht te komen hoeft dat ook niet persé. Wij zijn in een achtbaan terecht gekomen toen we op donderdag 15 maart te horen kregen dat onze zoon Bart (29 jaar) darmkanker heeft. Onze wereld staat op zijn kop en je denkt dat dit het eind van de wereld is.
We zijn nu ruim 2 weken verder en inmiddels weten we dat er geen uitzaaïngen zijn gevonden. Dit geeft wel een beetje rust, maar we weten ook dat we er nog lang niet zijn. Komende donderdag (5 april) wordt hij geopereerd, en dan halen ze een stuk van de dikke darm weg. Hierbij hopen we dat er niets te vinden is in de lymphenknopen uit de buikholte. Hier hangt ook vanaf of er nog chemo moet volgen. Dus een ieder zal begrijpen dat wij in een achtbaan zitten waar we graag uit willen, maar niet uit kunnen.
Ondanks deze narigheid gaat ons leventje wel GEWOON door. GEWOON naar het werk, GEWOON boodschappen doen en GEWOON door leven. Maar wat is GEWOON. Veel gaat er op de automatische piloot en er wordt GEWOON ook veel vergeten. Dit hoort er allemaal bij.
Ook quilten ben ik GEWOON blijven doen.
De huisjes quilt wordt al een aardige woonwijk. Ik borduur de datum van de eerste dag van de nieuwe maand in een huisje en de verjaardagen van ons gezin. Zo krijgt het project een persoonlijk karakter.Ook de applicatie met vliesofix is klaar. Ik heb hem versierd met lint en kraaltjes en gespannen op een schilders linnen van 50x50 cm. Ik vind het werken met vliesofix leuk om te doen en ben dan ook erg tevreden over dit werkstuk. Ik heb nog twee soortgelijke patronen die ik absoluut ga maken. daar lees je dan vast nog meer over op mijn blog.
Ziezo voor nu was dat het wel weer even. Ik ga me nu, ondanks alles, bezig houden met het maken van wat nieuwe kledingstukken. Het leven gaat GEWOON door.

Goede week allemaal en tot de volgende keer.
Groetjes Annet

5 opmerkingen:

 1. Bij zulke berichten staat je wereld even stil. Dan is er even niks anders meer. Wens jullie veel sterkte deze periode. Stil zitten naaien en/of quilten geeft wat rust hoop ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Annet wat een schok voor jullie allemaal en het meeste voor Bart zelf. Wie denk daar nou aan als je 29 bent?
  Ik wens jullie veel sterkte en hoop ook dat alles goed komt.
  Kan me voorstellen dat je evengoed quilt: werken met je handen geeft je hoofd rust.
  Dat heb ik zelf vaak ervaren in krisis situaties. Groetjes, Ati.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar gewoon...dat valt niet mee als je zulke nare berichten hebt gekregen, ik duim voor jullie dat het een goede afloop gaat krijgen allemaal. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik voel helemaal met je mee. Wat een spanningen! Sterkte morgen met de operatie. Houd moed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt je zorgen erg sterk op ons overgebracht,chapeau!
  Inmiddels weet ik dat Bart geopereerd is.
  Sterkte met elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen