collage1

collage1

dinsdag 4 oktober 2011

Dear Jane is gegroeit.

Wat wij niet willen, is met Dear Jane wel gebeurt. Ze is gegroeit! Ze is nu 8 rijen dik en 8 punten aan de bovenkant rijker geworden. Het wordt al een mooie meid (al zeg ik het zelf) De stofjes voor rij 9 zijn uitgezocht en voor de 8 punten, links en rechts, is de stof al geknipt dus die kunnen in elkaar gezet worden.


Bij de punten rij heb ik de tussenstofjes effen gehouden. Ook heb ik het schulp randje er al aan geknipt. Dit zag ik op de tentoonstelling van het Quiltersgilde en dat leek me wel zo gemakkelijk. Alleen bij de hoekblokken moet ik even kijken hoe ik dat ga oplossen.
Verder heb ik deze week niet stil gezeten. De quilt voor de vervolgcursus begint al aardig vorm te krijgen. Er moet alleen nog een rand omheen, maar daar moet ik even een stofje voor halen bij Veltropshop in Grootebroek.


Naast dit heerlijke creatieve werk, moest er ook nog wat anders gedaan worden. Omdat onze kamer opgeknapt gaat worden, ben ik begonnen met opruimen!! Zoals gewoonlijk kom je dan dingen tegen waarvan je eigenlijk niet meer weet dat je het onderhanden hebt. De zogenaamde UFO'S. Maar dan op borduur gebied. Zo kwam ik een half afgemaakt ABC van Vera de Muis tegen en een beginnend borduurwerkje met theepotjes en kopjes.
Dus je ziet het: er bestaan ook UFO'S op ander handwerk gebied. Ik kan jullie vertellen er zijn ook nog UFO'S op brei gebied en kantklos gebied (zucht). Eens komt het af en dan laat ik iedereen zien wat het is geworden.

Blijf mij dus volgen, dan zie je meer.

Groeten en tot snel, Annet

3 opmerkingen:

 1. Leuk Annet. Na de verbouwing ook een ander plekje om te handwerken uitproberen?

  Link van het muizenhuis heb ik doorgestuurd naar buuf Ank. Zij is een fan van het prentenboek.

  Groet, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Annet, ik heb je gevonden :)
  Leuk dat je ook quiltlessen geeft, dat is je wel toevertrouwd. Je was destijds één van mijn beste leerlingen .
  Al weer heel lang geleden!
  Ik zie dat je voor de vervolg kursus nog steeds dezelfde technieken gebruikt als ik deed. Handig, dan leren je cursisten het meeste :)
  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Annet ,waar koop je het patroon van Dear Jane,om te borduren ???? groet gerrie van Zetten

  BeantwoordenVerwijderen