collage1

collage1

woensdag 15 mei 2013

Een allegaartje.

Hallo allemaal,
Eindelijk weer een blogje van Atelier "Lapjes en Draadjes". Eerst denk je dat er weinig te vertellen valt, en dan ineens weet je heel veel te vertellen. Zo zitten we op dit moment in een roerige tijd omdat DH en DS hun baan kwijt raken. De werkgever is failliet en het personeel is, net als vele anderen, niet meer nodig. Misschien komt er wel een doorstart, waardoor beide mannen weer aan het werk kunnen, maar dat is nog afwachten. Ook is DH vorige week woensdag, op zijn 54ste verjaardag, slachtoffer geworden van "scheerders praktijken". Wat is dat nou weer????? Hier komt de uitleg.
Gerard heeft, zolang ik hem ken, al een snor. Na 32 jaar huwelijk moest daar, volgens de kinderen, verandering in komen. Daarom is zijn snor vorige week geveild. De hoogste bieder mocht de snor afscheren. Grote hilariteit natuurlijk, maar voor € 35,00 is Gerard nu snorloos en mijn zus had de eer dit te doen. De opbrengst is geschonken aan de Alpe D'Huzes die Bart op 6 juni gaat fietsen.

Hier nog met snor..................

En hier zonder snor.

Het is nog een beetje een blote billen gezicht, maar het went al aardig. Volgens Gerard komt de snorniet meer terug.
Begin april heb ik een workshop gegeven, "Werken met vliesofix". Dit was weer een hele gezellige dag met mooie eindresultaten. Thuis moest er nog wel wat afgemaakt worden maar dat is inmiddels ook al gebeurd. Dus is Andijk weer 4 kunstwerken rijker.



 
Maar nu, retteketetteketet. De huisjesquilt is klaar en als klap op de vuurpijl is hij geselecteerd voor de Grote Tentoonstelling van het Quiltersgilde in de Grote kerk in Alkmaar. Ik vind het een kroon op mijn werk. Van de laatste werkzaamheden heb ik nog foto's gemaakt die ik jullie niet wil onthouden.

 
Het was een hele klus, en ik ga niet snel weer zo'n project doen, maar nu ben ik wel heel erg blij dat ik doorgezet heb. Aan de onderkant komt nog een lat en het label moet nog gemaakt worden. Omdat het thema van de tentoonstelling "Parade"is, heet hij "Streetparade".Al met al werd het weer een heel verhaal en natuurlijk kan ik nog een poosje doorgaan maar dat bewaar ik voor de volgende keer. Ik doe mijn best om mijn volgende blogje eerder te schrijven.



Groeten en nog een goede week,
Annet

 

4 opmerkingen:

  1. Wooow, a wonderful quilt!

    LG Klaudia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gezellig verhaal. Je huizen zijn mooi geworden en erg leuk voor je dat hij naar de tentoonstelling mag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig je quilt en wat een doorzettingsvermogen!
    fijne dag,
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk hoor, jouw huisjesquilt. Ik zag hem al op facebook. Leuk dat hij in Alkmaar komt hangen. De mijne is nog niet helemaal klaar, maar begint ook op te schieten.
    Toch ook wel zorgelijke tijden weer voor jullie, met ontslagen. Hoop erg dat er een doorstart komen zal, dat dat door kan gaan.

    BeantwoordenVerwijderen