collage1

collage1

donderdag 14 februari 2013

Mandjes en meer

Ja hoor, ik ben gezwicht. Dat is ook niet zo gek als je al die gezelligheid voorbij ziet gaan. "De mandjes." Ik ben begonnen met alle ondergrondjes te tekenen en te knippen. Daarna de mandjes, die ik in blauw tinten houd, getekend en geknipt. De hengseltjes appliqueer ik er op d.m.v. freezer paper. Ik vind dit heel gemakkelijk gaan. Verder geef ik al mijn mandjes nog een lief kantje. In totaal maak ik 68 mandjes die wil ik afwisselen met een simpel patchwork blokje in een andere kleurstelling.

 
Zien jullie de zwart wit rood quilt? Dat is een mega project waar ik al heel lang mee bezig ben. Ik ben hem aan het doorquilten, maar daar is het "mis"gegaan. Ik heb een vrij bewerkelijk overall patroon gekozen wat heel veel werk is en de Hobbs die er in zit is vrij zwaar en vind ik niet lekker prikken. Maaaaar............ de aanhouder wint en eens zal hij kant en klaar aan de muur te zien zijn.
Afgelopen zaterdag moest DH een klus afmaken in Amsterdam. Ik wilde al een hele poos naar den Haan en Wagenmakers (klik) om mijn verjaardagsgeld te versnoepen. Ik had geld gevraagd voor mijn laatste verjaardag omdat ik een quilt wilde maken met alleen Nederlandse sitsen. Dit zijn prachtige stoffen met nog prachtiger motieven en een mooi glans laagje. Het zijn ook dure stoffen waarbij verjaardagsgeld dan goed uit komt. De stoffen zijn wel 150 cm. breed maar kosten € 30,00 p.m.
Je moet dit eens in je quiltbestaan gedaan hebben. (als je je tenminste kan vinden in de stofkeuze).
 
Zo dat was het wel weer voor vandaag. Zaterdag ga ik naar de handwerkbeurs in Zwolle. Ik ga met een bus vanuit Grootebroek, dus lekker relaxt. Ik wens iedereen, die ook naar de handwerkbeurs gaat veel handwerk inspiratie en veel gezelligheid. Voor degene die niet gaan, een hele gezellige week.
 
Groeten Annet
 
 

4 opmerkingen:

 1. Hallo Annet je hebt je geld goed besteed en er prachtige lapjes van gekocht ook ik heb nog nooit met deze sitsen gewerkt maar vind ze prachtig.Je andere lapjes voor de mandjes zijn ook heel mooi en met een kantje dat werkt toch zo leuk.Groetjes en veel plezier op de beurs Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig!! Welkom bij de mandenmakers!!
  :O)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldige keuze gemaakt bij De Haan en Wagemakers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie stoffen, maar wat duur! Een mooi ontwerp waard, zeker weten. Je panel is ook prachtig.
  Veel plezier zaterdag! We komen elkaar vast tegen :-)

  BeantwoordenVerwijderen