collage1

collage1

dinsdag 24 april 2012

Werk in uitvoering

Eerst wil ik een ieder, die regelmatig, mijn blog leest even bijpraten over onze zoon Bart.
Afgelopen donderdag, 19 april, moest hij terug naar het ziekenhuis voor controle en verdere uitslagen.
Helaas moet hij toch nabehandelen met chemo. Er zijn 3 lymfvaten weg gehaald uit zijn buik en in 2 hiervan zaten kanker cellen.
Het was echt maar heel erg weinig, maar er moet dan toch nabehandeld worden. Het kwam wel weer even "rauw op ons dak" maar zelf had hij er al rekening mee gehouden. Dit idee begint nu wel weer een beetje te landen bij mij, maar ik denk dat ik er nooit aan zal wennen. Je kind met kanker, dat past niet in je systeem. Maar het is wel zo, en daar zullen we mee moeten leven. Dat gaan we ook wel doen maar de ene keer gaat dat gemakkelijker dan de andere keer.
Op vrijdag 13 april vond ik lekker afleiding bij een workshop "Bloemen op verloop stof". Deze cursus werd gehouden bij Veltrop shop (klik),  door Greetje Hein van Quilt trend (klik). Het was een hele gezellige dag met een leuke techniek.
We begonnen met een lap verloop stof. Deze moesten we doorsnijden en daar een strook met verschillende lapjes tussen stikken. Daarna nog een strook snijden van de verloop stof en die er omgekeerd in zetten. Dat geeft al een heel leuk effect. Daarna ga je bloemen maken in 3D en plat en die rangschik je op je ondergrond stof.
Misschien snappen jullie er niets meer van, maar de foto's zeggen genoeg.


Hierboven zie je de ondergrond stof. De witte rondjes zijn uit papier geknipt voor het ontwerp.


Hier heb ik al meerdere bloemen gemaakt. De bloemen rechts boven en links onder zijn van 3D.


Hier wordt het al meer een geheel. Er moeten nog stelen en bladeren aan en dan het geheel vast naaien met verschillende siersteken. Het was een hele geslaagde dag. Met veel geklets, gelach en af en toe een stortbui buiten. Maar dat mocht de pret niet drukken. Verder heb ik me ook bezig gehouden met de huisjes en een werkje met vliesofix dat met de hand wordt vastgezet                    (met de feston steek) op de ondergrond. Je moet alles geprobeerd hebben, maar ik vind het niet zo leuk om te doen. Ik maak het natuurlijk wel af zodat jullie later weer een foto vinden op mijn blog.

Ik wens jullie een gezellige week en een goede koninginnendag.
Groetjes, Annet


4 opmerkingen:

 1. Goh, dat is toch weer schrikken. Logisch dat je even van je stuk bent. Dapper van hem, zoals hij er mee omgaat. Laten we hopen dat de chemo redelijk goed te dragen is. Sterkte voor jullie allemaal.
  Wat een leuke workshop heb je gedaan. Ik had het wel gelezen maar kon me niet goed voorstellen hoe het zou worden. Leuk om zo op je blog terug te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer even schrikken Annet, hopen dat tenslotte alles goed komt. Sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor jullie allemaal heel veel sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Annet,Wat een leuke quilt is dit!Ik heb dit nog niet eerder gezien.
  Ik heb je verhaal gelezen over je zoon, Als je krijgt te horen dat je zoon ziek is is het of de wereld stil staat. Want dat wil je helemaal niet, dat gebuurd alleen bij de "buurman" maar helaas...... Maar vertouw erop dat het goedkomt, die chemo is een rottijd. Maar er zijn goede resultaten te verwachten!
  Ik wens jullie allemaal veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen