collage1

collage1

woensdag 26 oktober 2011

We zijn er weer!

Ja, je leest het goed. Ik ben er weer. De kamer is zo goed als klaar. De plinten moeten nog, er moet nog het een en ander opgehangen worden en we wachten op onze nieuwe bank. Morgen ga ik met mijn moeder naar Alkmaar om stof te halen voor de stoeltjes. Ik wil daar nieuwe bekleding op maken, maar dan wel zo, dat het er af kan om te wassen. De laatste tijd heb ik weinig gehandwerkt. Alleen 's avonds maar dan was ik vaak zo moe dat er weinig uit mijn handen kwam. Er is wel een nieuw project ontstaan. Het gehaakte Flower Power  kleed uit de Anna van juni 2009. Ook haken is erg leuk om te doen en af en toe moet je weer eens iets anders hé.


Wat heerlijk hé zo'n mand met gekleurde katoentjes.
Voor diegene die mijn kantwerk missen op mijn blog heb ik het één en ander op de foto gezet. Kantklossen is een zeer tijdrovende hobby en vooral als je, net als ik, altijd weer uitkomt op grote projecten. Dat zal de aard van het 'Beesie' wel zijn. Hieronder dus een aantal kantfoto's. Om het overzichtelijk te houden, heb ik er  een collage van gemaakt.Bovenste rij van links naar rechts: porseleinen pop met ondergoed in tule kant, detail van het ondergoed in tule kant, waaier in torchonkant
Tweede rij van links naar rechts: vierkant kleed in torchonkant, detail met open borduurwerk, detail van de torchon rand.
Onderste rij: kantkloskussen met een strook voor de zoom van de poppenjurk in tule kant, rond kleedje in torchon kant, kantkloskussen met gekleurde sjawl met verschillende 'gronden' in torchonkant.

Tot zover maar weer even. Ik sta op het punt om naar muziekles te gaan.
Prettige dag, Annet


4 opmerkingen:

 1. Hallooo...

  wunderschöne Arbeiten auf deinem Blog...!

  Liebe Grüße aus Germany,
  Klaudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Annet heb je ook een patroon van dat flower Power kleed.
  J blog ziet ermooi uit.
  Groetjes Jo Kooiman

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He Annet, die deken heb ik ook gemaakt. Was heeeel leuk om te doen. Succes ermee.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Annet,

  Het is alweer een tijdje geleden dat je deze blog hebt geplaatst, maar heb jij misschien nog de beschrijving van het maken van de deken? Ik vind het echt super mooi!

  Groetjes Wytske.
  Wytske1908@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen