collage1

collage1

vrijdag 31 augustus 2012

We zijn er weer!

Inderdaad, we zijn weer terug. De caravan staat weer op stal en we hebben ons werk weer hervat. Eerst denk je "kon het altijd maar vakantie zijn", maar regelmaat in je bestaan is ook wel weer heel erg lekker. Aanstaande maandag gaat DD weer naar school en dan is alles weer normaal. Het is trouwens omgevlogen en we hebben het dan ook heerlijk gehad. We zijn eerst naar Brabant geweest en hebbben heerlijk gefietst en genoten van de prachtige natuur en mooie dorpjes. De Loonse en Drunense duinen zijn werkelijk schitterend! Na 11 dagen zijn we verhuisd naar Limburg. We stonden op camping Heidehof  (klik) in Wellerlooi, vlakbij Arcen. Een hele mooie en gemoedelijke camping en ook hier, prachtige natuur. Hier zijn we ook 11 dagen gebleven. Het weer was ons ook goed gezind. We hebben 2 dikke buien gehad, 's avonds om 9 uur. Dus wij hebben niets te mopperen het was een TOP vakantie.

Er is tijdens de vakantie natuurlijk ook gequilt. Zonder lapjes weg dat kan deze quiltfreak niet zo goed. Er is hard gewerkt aan de huisjes. Het was dan wel bouwvak vakantie, maar niet bij mij. De oplevering staat nog steeds gepland op 31 december. Het grote huis is inmiddels ook klaar en heeft een plekje gevonden in het geheel. Menig kampeerder kwam even kijken en vond het geweldig wat ik deed. Stilletjes genoot ik daar wel van. Ook de dronkenmanspad krijgt al lekker vorm.
Thuis ben ik begonnen met het maken van een marinierskompas omdat ik daar op 13 oktober een workshop in geef. Dan moet je natuurlijk wel wat zien te laten hebben.
 


 
 
Natuurlijk heb ik aan meerdere projecten gewerkt, zoals granny squares haken, maar daarover later meer. Verder ben ik begonnen met naaien van de kleding voor Andijk 200 jaar. Dit feest wordt gevierd op zaterdag 22 september. Genoeg te doen dus.
Als klap op de vuurpijl kan ik jullie vertellen dat ons vorige week nog iets leuks is overkomen. Wij stonden al een poosje op de lijst voor het maken van een ballonvaart. Omdat dit heel erg afhankelijk is van het weer, werd de afspraak 4x geannuleerd. Maar vrijdag 24 augustus was het dan zover. We gingen bij Oudkarspel de lucht in en bij 't Veld zijn we weer geland. Een tochtje van ruim 1 uur op 200 meter hoogte. Een prachtige ervaring. Het Noord-Hollandse landschap vanuit de lucht is heel bijzonder. De velden leken net patchwork dekens maar dan van rode, witte en boerenkool velden. Ook begoniavelden gleden onder ons door en heel veel zwaaiende mensen. Wat een ervaring.
 

 
Ziezo, dat was het wel weer even voor vandaag. We gaan nu lekker weekend houden met morgen een feestje en zondag naar de kunst en cultuurmarkt in Hoorn. Deze staat dit jaar in het teken van de textiel kunst. Er zijn vast hele mooie dingen te zien.
 
 
Groetjes en een goede week, Annet